Twintig jaar lang ben ik wat officieel heet “online marketeer”. Dit vak heeft inmiddels inhoud gekregen, maar nog steeds, kom ik bijna dagelijks mensen tegen die verwachten dat ik hun computer kan repareren…

Wat is nou eigenlijk een online marketeer?

Een online marketeer is gewoon een marketeer, alleen past hij of zij met name online instrumenten toe in de marketing mix. En nee, dat betekent ook niet dat we roepen: “Alles moet online!” Onze focus is het doen van marketing, wij zorgen ervoor dat jouw doelstellingen worden behaald en daar kan offline prima bij helpen. Of het nu gaat om je bedrijf bekend te maken, je product helpen te verkopen, wij maken reclame.

Hoe maken jullie dan reclame?

En dat reclame maken doen we gewoon net zo als “gewone” marketeers met behulp van de 4 P’s. Prijs, plaats, promotie en product. Wij zijn dus geen IT’ers die je emailmarketing applicatie aan je CRM software pakket koppelen. En nee, wij weten ook niet waarom jouw Outlook niet werkt of waarom je browser vastloopt. Wij beïnvloeden jouw doelgroep ten dienste van jouw doelstellingen.

In de gunst komen van je doelgroep

Het beïnvloeden van de doelgroep dat is waar we goed in proberen zijn, daarvoor laten we inderdaad prachtige websites bouwen, met de modernste techniek, maar dat is niet omdat we techniek zo leuk vinden. Die techniek staat ten dienste van de doelstellingen, als een website lekker werkt, bereik je daar ook sneller je doel mee. En het mooie is, wij kunnen bepalen of dat zo is, omdat anderen dat kunnen meten.

Meten is weten

Meten is weten en dat is precies waar een hele andere groep slimme mensen zich mee bezighoudt. Wij zijn geen statistici die big data kunnen interpreteren. Dus vraag me volgende keer niet of ik Google Analytics wil installeren op je website en een rapport wil maken, maar vraag me of ik ervoor kan zorgen dat jouw bedrijf beter bekend wordt binnen jouw doelgroep en dan gaan we samen met onze vrienden statistici kijken of dat gelukt is.

Customer journey

Als we dat nou samen afspreken, dan kunnen wij voor jou reclame gaan maken. Ook op Facebook, LinkedIn, Instagram, wij weten namelijk precies welk marketinginstrument in welke fase van jouw customer journey goed kan worden ingezet. Maar vraag ons niet om op te treden als iemand een naar bericht onder je Facebook post plaatst. Wij willen maar één ding, zo goed en zo snel mogelijk tot een conversie komen. Hoe jij je merk beschermt dat is aan andere professionals binnen je bedrijf.

Communicatiekunde

Wij leunen stevig op deze groep communicatieprofessionals die er voor zorgen dat de juiste toon wordt geraakt, de teksten worden geschreven die bij jouw bedrijfs DNA passen. Zij zorgen ervoor dat de vorm past, de inhoud correct is en de gevolgen van de communicatie die onderdeel is van onze reclames inschatten. Voor ons zijn jullie onmisbaar, maar vraag ons niet om een tekst te schrijven.

Ik maak reclame

Laten we onze naam rebranden naar “online reclame maker”, want dat is wat we doen. En ja fijne collega’s, natuurlijk help ik jullie echt wel als je PC weer eens vastloopt, je Outlook het niet doet, je niet weet hoe het CMS werkt, gewoon omdat ik jullie aardig vindt, ok?